Сергій Цехоцький розповів про звірство супротивників в Авдіївці / колаж УНІАН зі скріншоту й фото wikimedia.org

Авдіївка зараз знаходиться у центрі уваги. Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький сказав, що російські загарбники ще до виходу наших воїнів з цього міста у Донецькій області розстрілювали цивільних, які чекали на "русский мир".

Військові, волонтери, правоохоронці та чиновники робили все для того, щоб з цього населеного пункту вивезти мирних мешканців, однак там лишилися люди похилого віку, які вирішили померти вдома у власних руїнах, і, мабуть, ті, хто чекав на супротивників, поділився захисник української держави в ефірі каналу "Київ-24".

"…хочу наголосити, що коли спроба була прориву через "Царську охоту" (ресторанний комплекс, там бої точилися наприкінці січня, - Ред.), там вони під землею по трубі проходили, і коли вони вийшли, скажемо, на околиці міста, то цих "радостних" людей, які там чекали на них, знаєте, вони їх розстрілювали. Були дуже… здивовані ці самі люди, на жаль, що так їх зустрічають ці їхні так звані "асвабадітєлі". Це я кажу так, як воно є насправді", - розповів Цехоцький про звірство ворогів.

Триває повномасштабна війна в Україні - що треба знати про ситуацію в Авдіївці

Російські загарбники ще восени минулого року почали активно намагатися захопити Авдіївку - здійснювали дуже багато штурмів, під час яких використовували купу живої сили. Супротивники зазнавали величезних втрат і змогли домогтися "успіхів" на фоні того, що в українській армії виник "снарядний голод". 

16 лютого 2024 року російська сторона стягнула на штурм міста навіть ті резерви, які знаходилися на інших ділянках фронту. Вже 17 числа головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вирішив вивести наших воїнів з Авдіївки, щоб зберегти їхні життя.

На думку капітана першого рангу запасу Військово-морських сил української армії, керівника безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павла Лакійчука, захисників потрібно було виводити дещо раніше.

Довідка УНІАН. Після перепису населення України, яке відбулося у 2001 році, стало відомо, що населення Авдіївки становило 37 237 осіб. На початок червня минулого року у місті проживали вже менше, аніж 2 тисячі громадян. 

Вас також можуть зацікавити новини: