ЗСУ покинули Авдіївський коксохім / фото instagram.com/libkos

У ніч на суботу командування ЗСУ оголосило про відступ з Авдіївки на "заздалегідь підготовлені позиції", так як місто опинилося під загрозою оточення.

Як повідомляє експерт BILD за аналізом відкритих даних Юліан Рьопке, російські війська вже зайняли Авдіївський коксохімічний завод на півночі міста - одну з найбільш укріплених позицій в окрузі.

 ЗСУ покинули одну з найбільш укріплених позицій в окрузі Авдіївки / фото Bild

Журналіст опублікував фото підняття над комбінатом російського прапора.

Відео дня
Окупанти публікують фото підняття російського прапора на Авдіївському коксохімі.

При цьому Рьопке зазначив, що рішення українського командування залишити завод стало для нього несподіванкою.

"Українська армія здала Авдіївський коксохімічний завод російським військам. Оскільки вона планувала "вивести підрозділи з міста і перейти до оборони на більш вигідних рубежах", я злегка вражений, так як цей завод, мабуть, найбільш укріплена позиція в цьому районі", - пише Рьопке.

Вихід ЗСУ з Авдіївки - думки експертів

У нинішній ситуації Авдіївка не дає російським окупаційним військам зовсім нічого, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він упевнений, що росіяни будуть культивувати Авдіївку до кінця виборів і деякий час після, щоб стимулювати мобілізаційні процеси, а потім забудуть, як і Бахмут.

В той же час NYT пише, що перехід Авдіївки під контроль Росії дозволить окупантам ефективніше переміщувати свої війська та техніку під час наступу в інших напрямках. 

Вас також можуть зацікавити новини: