ЗСУ виводять з Авдіївки / скріншот

У нинішній ситуації Авдіївка зараз не дає російським окупаційним військам зовсім нічого, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"За Авдіївкою починаються лінії оборони СОУ, підготовлені до зустрічі противника... При цьому кожне село являє собою укріпоб'єкт, розтин якого це не просте завдання... По всій видимості, далі ми побачимо ту ж послідовність дій, що і після окупації Бахмута", - зазначив він, передає "Обозреватель".

Він упевнений, що росіяни будуть культивувати Авдіївку до кінця виборів і деякий час після, щоб стимулювати мобілізаційні процеси, а потім забудуть, як і Бахмут.

Відео дня

"Забудуть, оскільки після Авдіївки стрімкого і "героїчного" руху не буде. А буде, найімовірніше, перевизначення уваги на інші ділянки фронту, де каталізують наступ за рахунок перекидання звільнених підрозділів", - припустив Коваленко.

Він додав, що пріоритет у російського командування - Куп'янськ, Часів Яр, Новомихайлівка, а також відновлення наступу на Вугледар і в Запорізькій області, повернення під контроль втрачених в 2023 році територій в районі Вербового і Работино.

"Підрозділи зі складу ГВ "Центр" можуть бути повернуті в зону своєї відповідальності або навіть посилити ГВ "Захід". Зона Авдіївки перейде під відповідальність 1 АК і перетвориться на уповільнене позиційне протистояння", - допустив експерт.

Він також нагадав, що російське командування поклало в боях за Авдіївку нічим не виправдану, гіпертрофовану величезну кількість ресурсу з практично нульовим постефектом.

Авдіївка - актуальні новини

Нагадаємо, військовослужбовець 26-го окремого стрілецького батальйону 47-ї ОМБр Максим Курінський відповів на питання про те, чому ЗСУ не вивели з Авдіївки раніше:

"На мій погляд, тут більше політична складова. У військових завдання дуже просте: є наказ, ми працюємо, виконуємо. Перевага чисельна: один український військовослужбовець до семи військовослужбовців ворога. Політичні рішення, я так розумію, це не дуже враховують".

Вас також можуть зацікавити новини: