Росіяни зруйнували другий будинок з муралом "Сім'я" у Бахмуті (фото)

"Бахмутську сім'ю" хочуть намалювати в Європі.

Російські окупанти знищили обидва будинки з муралами "Сім'я" у Бахмуті Донецької області. Тепер цю "бахмутську сім'ю" хочуть намалювати в Європі, розповіла "Вільному радіо" Яна Вовк, директор творчої групи KAILAS-V, художники якої їх намалювали.

Дві дев'ятиповерхівки із зображеннями тата з сином і мами з дочкою стояли біля скверу визволителям Донбасу.

За словами Яни Вовк, про те, що і другий мурал перестав існувати, вона дізналася від місцевої мешканки, яка надіслала їй відео.

"Ми переживаємо не тому, що нашу роботу знищили. Ми більше переживаємо за те, що це квартири людей, з якими ми там подружилися. Коли ми малювали, місцевим дуже подобалося. Вони нас постійно пригощали фруктами і морозивом", - зазначила вона.

Яна Вовк додала, що художники налаштовані повторити обидва мурали, тепер - за кордоном. І для цього вони зараз шукають фінансування.

"Ми налаштовані на те, що ми зробили, сфотографували і зможемо в наступний раз поліпшити", - сказала вона.

Нагадаємо, 24 травня в мережі з'явилися фото зруйнованого будинку з частиною муралу "Мама".

Бої за Бухмут - актуальне

Нагадаємо, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що Збройні сили України в Бахмуті досягли головного - виснажили і змусили ПВК "Вагнер" тікати з величезними втратами.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, найманців ПВК "Вагнер" дуже повільно виводять з Бахмута, оскільки у командування окупаційних військ противника не вистачає вільного особового складу. Виведення "вагнерівців" з Бахмута послабить позиції противника, впевнений експерт.