У ворожого командування проблема зі швидкою заміною членів "Вагнера" в Бахмуті, зазначив оглядач / фото ua.depositphotos.com

Членів російської приватної військової компанії "Вагнер" дуже повільно виводять з міста Бахмут Донецької області, оскільки у командування окупаційних військ супротивника не вистачає вільного особового складу.

Виведення "вагнерівців" з Бахмута послабить позиції противника, написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму каналі в Telegram. "ПВК "Вагнер" продовжує виводити свої підрозділи з міста, але процес йде дуже повільно. У командування РОВ проблема зі швидкою заміною "вагнерів", що обумовлено дефіцитом вільного людського ресурсу...", - зазначив експерт.

Аналітик додав, що у передмісті Бахмута постійно йдуть дуелі артилерії, і в них українські воїни мають перевагу.

Відео дня

"Очевидно, що виведення ПВК "Вагнер" з міста послабить позиції окупантів і це вже відчувається по ряду вельми зухвалих дій СОУ (Сили оборони України - Ред.) в передмісті. Активність ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп - Ред.) і розвідка боєм триває...", - поділився Коваленко.

Ситуація в Бахмуті - сьогодні це варто знати

Запеклі бої за Бахмут почалися влітку минулого року. Росіяни кинули в бій не лише кадрових військових, а й "вагнерівців". Противник зазнав величезних втрат.

20 травня Євген Пригожин стверджував, що росіянам вдалося повністю захопити Бахмут. Станом на кінець травня захисники України контролювали південно-західні околиці міста.

Варто зазначити, що наші бійці на початку травня пішли вперед на Бахмутському напрямку і змогли звільнити від супротивників чимало української землі.

Вас також можуть зацікавити новини: