Українські військові зайняли панівні висоти на Бахмутському напрямку / фото instagram.com/libkos

Українські військові продовжують вести наступальні дії та просуваються на Бахмутському напрямку. Сили оборони зайняли панівні висоти, через що артилерія тепер може діставати до входів і виходів з Бахмута.

Як пояснив в ефірі "24 каналу" військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан, необхідно утримувати весь цей регіон, щоб звʼязати резерви російських окупаційних військ та знищити їх.

За словами експерта, зараз українські військові тримають у Бахмуті висоти, а низини опинилися в оперативному оточенні – мова про Кліщіївку та район Берхівки.

Відео дня

"Та й сам Бахмут після того, як ми виходимо на висоти, потрапив в оперативне оточення, оскільки артилерія дістає до входів і виходів із Бахмута", – наголосив Світан.

Водночас військовий експерт зауважив, що на Донецькому напрямку є два позитивних моменти. Йдеться про можливість заходу по висотах у Горлівку та на Донецьк.

Ситуація на Бахмутському напрямку

10 липня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що вже кілька днів українські військові тримають входи, виходи з Бахмута, а також переміщення російських окупантів містом під вогневим контролем.

Водночас речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що ЗСУ вже деокупували 24 квадратних кілометри на Бахмутському напрямку. Лише за минулий тиждень звільнили ще 4 квадратних кілометри територій.

Вас також можуть зацікавити новини: