Бої за Бахмут точаться з літа минулого року / фото libkos

У Бахмуті Донецької області точаться жорстокі бої вже кілька місяців поспіль. Там українським військовим доводиться битися буквально за кожен метр нашого міста-фортеці. 

Відео епізодів боїв публікують Сили спеціальних операцій ЗС України у своєму Facebook. На кадрах видно, яке пекло доводиться переживати нашим захисникам у Бахмуті.

"Жодне відео, зняте у Бахмуті, сповна не передасть того, що відбувається в місті насправді, які титанічні зусилля докладають наші воїни для його захисту і що відчувають насправді у пеклі, що колись було одним з найгарніших міст Донеччини", - йдеться у підписі до запису.

Ситуація у Бахмуті - що відбувається у місті-фортеці

20 травня британська розвідка заявила, що влада Російської Федерації продовжує вважати захоплення Бахмута ключовою терміновою метою у війні проти України. Як відомо, дедлайни щодо захоплення міста-фортеці путінські військові переносили вже кілька разів через шалений опір ЗСУ.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що окупанти стягнули в Бахмут більшу частину резервів. За її словами, на окремих ділянках є просування наших військ на 500 метрів - 1 кілометр.

Американський Інститут вивчення війни переконаний, що росіяни на тлі обмежених контратак ЗСУ втрачають ініціативу на бахмутській ділянці фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: