"Вагнерівці" залишаються на білоруській землі, повідомив експерт / фото Міноборони Білорусі

Наразі членів приватної військової компанії "Вагнер" з Білорусі до РФ назад не виводять, і всередині білоруської держави не фіксувалося переміщення великих колон найманців.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в Telegram прокоментував нібито вивід ПВК "Вагнер" з Білорусі, який "комусь привидівся". "Остання велика колона ПВК "Вагнер" фіксувалася 1 серпня, до того ж вона в'їжджала в РБ, але не навпаки. Крім того, "вагнерівці" беруть активну участь у підготовці білоруських військових. Наприклад, на полігоні "Гозький" російські найманці навчають підрозділи 6-ї механізованої бригади", - зазначив експерт.

Аналітик підкреслив, що зараз немає ознак виведення "вагнерівців" з Білорусі.

Відео дня

Члени ПВК "Вагнера" перебувають у Білорусі - що потрібно знати

Членів ПВК "Вагнер" до Білорусі перекинули нібито після невдалого заколоту в РФ. На білоруській землі для найманців облаштували табори. Повідомлялося, що в країну в'їхали понад 10 колон "вагнерівців", і у складі деяких була бронетехніка.

На початку серпня в американському Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що члени ПВК можуть виїхати з Білорусі назад до РФ. На думку аналітиків, імовірний початок цього процесу може свідчити про порушення домовленостей між російським диктатором Володимиром Путіним і лідером найманців Євгеном Пригожиним.

Варто зазначити, що, на думку української сторони, бунт "вагнерівців" у Росії погодив особисто Путін.

Вас також можуть зацікавити новини: