Чи нападе Білорусь на Україну: журналістка дізналася, що говорять білоруські військові (відео)

Білоруси можуть напасти на нашу країну не зі своєї території, поділилася журналістка.

Від білоруських військових надходить інформація, що напад на Україну буде.

Білоруські військові стурбовані тим, що їх можуть відправити в РФ, а звідти на схід України, розповіла опозиційна білоруська журналістка Наталія Радіна в ефірі "FreeДом". "...інформація однозначна (надходить від білоруських військових - Ред.) - те, що буде напад на Україну", - сказала вона.

За її словами, питання в тому, чи буде здійснюватися наступ з території Білорусі.

"...зараз білоруські військовослужбовці дуже стурбовані тим фактом, що їх можу направити в Росію і з Росії вже на Донбас і, зокрема, для здійснення наступу в Запорізькій області, починаючи від Гуляйполя і далі на північ...", - додала Радіна.

Загроза нового нападу з Білорусі - найважливіші новини

Російські війська вдерлися в Україну з Білорусі рано вранці 24 лютого, але пізніше наші захисники їх прогнали. З білоруської території нашу країну не раз обстрілювали.

Потім у Білорусь прибули мобілізовані з РФ, і там постійно проходять військові навчання. Білоруських військовозобов'язаних звали до військкоматів.

Наприкінці грудня в Державній прикордонній службі України повідомили, що у Білорусі перебувають понад 10 тисяч російських солдатів. За даними відомства, такої кількості сил ворогу не вистачить для нового наступу на українську державу.

РФ активно перекидала техніку в Білорусь. На початку січня з'явилася інформація, що Росія відправила ешелон з військовою технікою, і на вантажівках є символи "Z".

Вас також можуть зацікавити новини: