ЗСУ просуваються поблизу Бахмута / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Захисники України розгромили 3-й батальйон 57-ої гвардійської мотострілецької бригади Росії під Бахмутом.

Про це повідомили лідери полку "Азов" Максим Жорін та Андрій Білецький.

Бійці 3-ої ОШБр відвоювали у ворога кілометрову лінію окопів. Рашисти чинили серйозний опір, бої велися іноді на відстані 1-2 метрів, проте захисникам вдалося зачистити територію. Білецький додав, що втрати з боку противника - 30 загиблих, десятки поранених і десяток полонених.

"Це була складна операція з дуже важкими окопними боями. Бійці показали не лише злагодженість та професійні дії, а й характер справжніх штурмовиків. Саме на характері переламали ворога. Вони, до речі, не знали, що в них за п****ць вдома твориться. Мабуть, тому і намагались битись - думали, що комусь взагалі цікаві. Але в результаті, 3-й батальйон 57-ої російської бригади знищений - майже всі солдати або вбиті, або в полоні, або ж поранені. А ми рухаємось далі!", - написав Жорін.

Війна в Україні - останні новини

Східне угрупування ЗСУ розпочало наступ одночасно на декількох напрямках 24 червня, за інформацією Міноборони України.

Сили оборони України біля Красногорівки (Донецька область) заволоділи кількома позиціями, які російські окупанти утримували з 2014 року.

Російські окупанти продовжують порушувати всі можливі конвенції та порушувати правила війни. На Донецькому напрямку загарбники знову використали хімічні боєприпаси проти захисників України.