Росіяни закидають Авдіївку бомбами / фото Віталій Барабаш

У льотну погоду небо над Авдіївкою у Донецькій області буквально гуде від сотень українських FPV-дронов. Поряд з безпілотниками-бомбардувальниками вони є "найбільш використовуваною, точною та ефективною зброєю цього періоду". Як пише Forbes, деякі російські окупанти вже навіть не намагаються сховатися від цих БПЛА.

"Дві армії. Два різних типи авіації. Чотиримісячна битва за руїни Авдіївки досягає кульмінації, і українські та російські військові обстрілюють один одного з повітря. Різниця в тому, що українці запускають тисячі крихітних дронів по російських військах, що штурмують місто. А росіяни скидають з пілотованих бойових літаків сотні потужних плануючих бомб", - йдеться в публікації.

Зазначається, що у бійців ЗСУ, які героїчно обороняють Авдіївку, закінчуються боєприпаси для артилерійських батарей та систем ППО. У зв'язку з цим українські захисники активно використовують дрони.

Відео дня

"Тепер ці одноразові дрони замінюють традиційну артилерію", - зазначає видання.

Відомо, що Україна виробляє понад 50 тисяч FPV-дронів на місяць.

"Ще наприкінці літа українські артилерійські батареї випускали стільки ж снарядів, скільки і російські. Українські бригади не просунулися занадто далеко під час свого літнього наступу, але в значній мірі будь-які успіхи, яких вони досягли, можна пояснити саме цим паритетом вогневої потужності. Однак, у жовтні крайні праві республіканці в Конгресі США заблокували подальшу допомогу США Україні. Це позбавило українські сили потенційно сотень тисяч артилерійських снарядів і сотень ракет ППО", - пише Forbes.

Вказується, що приблизно у той же час російські війська почали просуватися навколо Авдіївки, а потім і прориватися в місто, попри колосальні втрати.

Forbes вказує, що зараз "кривава авдіївська кампанія, схоже, наближається до завершальної фази".

Бої за Авдіївку - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 8 лютого Росія окупувала близько 18% території Авдіївки. Такі дані оприлюднили аналітики OSINT-спільноти DeepState.

Зазначалося, що в приватному секторі на півночі населеного пункту ведуться штурми. Нібито на той момент росіяни перейшли залізничний міст і намагалися через приватний сектор пробитися в напрямку автобази і знака на в'їзді в Авдіївку.

Вас також можуть зацікавити новини: