Битва за Бахмут триває / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Окупанти явно не встигають захопити Бахмут до 9 травня, як планували. За минулу добу ЗСУ досягли успіхів у низці локальних контратак у самому місті та його околицях, пише військовий оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, сили оборони України змогли реалізувати кілька вельми успішних контратак і на північній, і на південній ділянці оборони в Бахмуті. Противник же навпаки не зумів просунутися на тих напрямках, де атакували його підрозділи. 

"Інтенсивність артилерійського вогню з боку окупантів зберігається високою. Тривають спроби зрівняти з землею багатоповерхову забудову за допомогою авіаційних ударів. Багатьох кварталів вже просто не існує", - констатує експерт.

Відео дня

Українські сили також зберігають за собою контроль над населеними пунктами Іванівське і Хромове, а отже і за двома найважливішими дорогами, що йдуть через них. Підрив мосту поблизу міста Часів Яр став неприємністю для ЗСУ, але не представляє критичної проблеми з урахуванням обхідних шляхів і можливостей відновлення.

"Таким чином, можна відзначити відсутність у російських окупантів будь-якого істотного успіху в Бахмуті, за останні кілька днів, при явному поліпшенні своїх позицій в місті у Сил оборони України. Очевидно, що чергова фетиш-дата, 9 травня, накривається у Кремля мідним тазом", - констатував Коваленко.

Битва за Бахмут - останні новини

Раніше сьогодні Євген Пригожин оголосив, що його угруповання "ПВК Вагнер" зазнало важких втрат у боях за Бахмут і тому має відступити в тил. Йти планують 10 травня.

У Генштабі ЗСУ підтверджують, що Бахмутський напрямок стабільно залишається найважчим вже кілька місяців. Головною проблемою тут є значна перевага ворога в артилерії - 1 до 8.

Вас також можуть зацікавити новини: