У ЗСУ розповіли про ситуацію на Донеччині / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Речник Східного угрупування військ Сергій Череватий заявив, що ситуація на Донеччині є надзвичайно складною. Російські окупанти скаженіють та намагаються прорвати оборону українських захисників.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Череватий наголосив, що українські бійці тримають оборону на Донеччині. Наші військові щоразу відбивають атаки ворога, завдаючи йому важких втрат. 

"Ситуація надзвичайно складна на Донеччині. Ворог скаженіє та намагається у будь-що прорвати нашу оборону, вишукує слабкі місця, щоб таранити її всіма видами артилерії. Противник б'є великокаліберною артилерією, а сьогодні Пригожин, очільник ПВК Вагнер, показував, але треба верифікувати місцевість, що вони використовували "Гіацинти", адже про це ми й раніше знали. Також вони працюють системами реактивного залпового вогню, за можливістю авіацією, щоб прорвати нашу оборону", – розповів речник Східного угруповання військ. 

Відео дня

За словами Череватого, незважаючи на це, в районі Бахмута, Соледара, Кліщіївки та інших населених пунктів області українські воїни тримають позиції завдяки своїй мужності, героїзму, незламності, навченості, кмітливості. 

Ситуація на Донбасі: що відомо

Найгарячішою ділянкою фронту наразі називають Бахмутський напрямок на Донеччині. Там тривають запеклі бої із російськими окупантами. 

У вівторок, 20 грудня 2022 року, президент України Володимир Зеленський прибув до Бахмута. Там він зустрівся та поспілкувався з військовими. Президент також вручив нагороди захисникам.

Водночас глава Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на Луганщині російські окупанти масово встановлюють блокпости, щоб ловити своїх дезертирів, які втікають з передової. Всередині російських окупаційних підрозділів немає загального порозуміння і злагодженої роботи.

Вас також можуть зацікавити новини: