Військовий розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Офіцер батальйону "Свобода" Нацгвардії Андрій Іллєнко заявив, що ситуація на Бахмутському напрямку залишається контрольованою. Ворог не має ні стратегічних, ні тактичних успіхів на тій ділянці фронту. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" він зазначив, що ситуація довкола Бахмута все ще складна. Проте російським окупантам не вдається прорвати нашу оборону.

"Ситуація продовжує бути складною. Сказати, що вона позитивна, не можна, але головний позитив полягає в тому, що ворогу не вдається нічого зробити. Всі його спроби прорвати нашу оборону, захопити або оточити Бахмут успіху не мають", – пояснив Іллєнко.

Відео дня

Військовий нагадав, що це все дається великою ціною. На Бахмутському напрямку тривають важкі бої.

"Це все дається великою ціною. Ворог не може просунутися, у нього немає ні стратегічних, ні тактичних успіхів, хоча він сюди кидає все, що у нього є зараз. Все, що є боєздатним, стягується сьогодні на Донбас і, перш за все, на Бахмутський напрямок. Бої дуже важкі, бої надскладні. Попри все це ситуація є контрольованою", – резюмував Іллєнко.

Бої за Бахмут: останні новини

Британські розвідники заявили, що російські найманці з ПВК "Вагнер" поки що відіграють важливу роль у боях біля Бахмута. Окупанти використовують проти української армії погано навчених засуджених.

Аналітики Інституту вивчення війни наголосили, що через "вагнерівців" в армії РФ посилюється розкол. За оцінкою експертів, роль найманців Пригожина в операціях навколо Бахмута може посприяти розколу між різними фракціями в російській армії, а також дискредитуватиме маріонеток Кремля з "ДНР" та бойовиків, якими вони командують.

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначив, що місто Бахмут у Донецькій області українські захисники тримають, хоч російські окупанти роблять усе, щоб там не залишилось жодної цілої стіни.

Вас також можуть зацікавити новини: