Удар був дуже потужним, внаслідок чого вся будівля лікарні була зруйнована / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Українські військові завдали потужного авіаудару по будівлі центральної лікарні у Вовчанську, що на Харківщині. Як стало відомо, там переховувалися російські окупанти. Про це повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Він зазначив, що загарбники використовували лікарню як укриття та місце накопичення сил. На відео можна побачити кілька вибухів та руйнування триповерхової будівлі.

За словами військового оглядача Ігаля Левіна, авіаудар по будівлі, яку зайняли окупанти, здійснили за допомогою авіабомб, які обладнані комплектом JDAM.

"Хороший та інтенсивний удар. Будемо сподіватися, що в будівлі ховалося якомога більше окупантів. Шкода тільки, що це відбувається на території України", - наголосив він.

Левін додав, що саме такі дії мають відбуватися на території РФ, повинна "горіти їхня країна, а не мирна Україна, яка нікому не бажала зла".

"Як я вже говорив, одна з причин, чому РФ почала свою операцію на Харківщині, - страх перед перенесенням війни на Бєлгородщину (що в України поетапно і методично виходило). Кремль усіма силами хоче ізолювати війну тільки на території України - такий собі кривавий заповідник і фронтир. А авіація, так - страшна сила, це вам не дроном у квартирку. Коли летять авіабомби, складаються багатоповерхівки, зносяться цілі укріплення, стираються рубежі. Побільше б Україні літаків у недалекому майбутньому і побільше б до них авіабомб", - підкреслив оглядач.

Скриншот допису з Telegram-каналу Ігаля Левіна

У ЗМІ наголошують, що під завалами лікарні у Вовчанську може бути "поховано десятки окупантів".

Бої на Харківщині: останні новини

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко пояснив, навіщо росіянам наступ на Харківщині. За його словами, вони це роблять для того, аби змусити українські війська задіяти свої стратегічні резерви на цьому напрямку.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що Вовчанськ практично зруйнований внаслідок наступу російських окупантів, проте не захоплений. 

"Місто Вовчанськ, на жаль, практично зруйноване ворогом, який нещадно б‘є КАБами. Втім, ворог не виконав задачу свого командування і досі не захопив це місто", - запевнив експерт.

Вас також можуть зацікавити новини: