Іван Тимочко розповів про ситуацію у Вовчанську на Харківщині / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупанти не полишають спроб захопити Вовчанськ на Харківщині. І бої за це місто триватимуть і далі, оскільки ворог розраховував захопити його як один з плацдармів

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив військовий та голова Ради  резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко. За його словами, в районі Вовчанська російські окупаційні війська намагалися спрацювати на випередження, аби зайти вглиб української території та укріпитися там для підходу своїх основних сил.

"Тобто, щоб на початках створити плацдарми у районі населених пунктів Вовчанськ, Липці. Ця тактика зрозуміла, оскільки на оперативному чи стратегічному рівні загарбники намагалися посилити Куп'янський напрямок з двох сторін", – пояснив він.

Відео дня

Тимочко зауважив, що росіяни намагалися обійти Вовчанськ із флангів, проте бої на тому напрямку точаться вже пʼятий день. За словами військового, там тривають лінійні бої". Водночас російські ДРГ чи спецгрупи не змогли просочитися у глибину української оборони. 

"Крім цього, ворог намагається використовувати авіацію, щоб завдавати ударів по місту. Розуміємо, що тут вже не стільки військовий задум, як намагання створити додатковий інформаційний привід, демонструючи свою жорсткість та роблячи спроби, відтягнути наші резерви на цей напрямок. За першим задумом противник хотів зрозуміти, які сили та засоби ми маємо на цьому напрямку, наскільки швидко можемо реагувати та яка наша потужність. Бої за Вовчанськ триватимуть, бо ворог розраховував взяти це місто як один з плацдармів. Але станом на сьогодні навіть передові ворожі загони, які заходили у місто, знищені", – констатував Тимочко. 

Війна в Україні: ситуація на передовій

Ситуація на Бахмутському напрямку дуже складна, але усі зусилля росіян по захопленню міста Часів Яр були марними. Як розповів командир екіпажу безпілотних літальних апаратів "Кара небесна" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Національної гвардії України Андрій Отченаш, у ворога достатньо велика кількість резервів, тому противник не має жодних проблем зі здійсненням постійних штурмів. 

Тим часом українські захисники збили черговий російський Су-25. Штурмовики "приземлили" воїни 110-ї бригади. Зара зрештки літака "дотлівають в одній з донецьких посадок". 

Вас також можуть зацікавити новини: