Військовий розповів про ситуацію на півдні / фото 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Українські захисники поступово продавлюють російську оборону на півдні, розширюючи лінію фронту. Водночас окупанти намагаються контратакувати в районі Роботиного на Запорізькому напрямку. 

"У районі Роботиного тривають бої високої інтенсивності. З обох боків працює артилерія. Ворог підіймає в небо авіацію, йдуть стрілецькі бої. На цьому напрямку ми маємо тактичні успіхи, але це дається нам дуже важкою ціною. Окупанти намагаються контратакувати. У районі Роботиного працюють російські професійні підрозділи, але ми їх вже достатньо потріпали", – розповів в ефірі "Еспресо" боєць "Легіону Свободи" Костянтин Денисов.

Ворог полює на українську техніку авіацією та ударними БПЛА "Ланцет". Крім того, росіяни застосовують FPV-дрони проти нашої піхоти. Денисов додав, що окупанти також намагаються заганяти українських бійців у вогневі мішки.

Відео дня

"Внаслідок якісної розвідки, ЗСУ поступово протискають оборону ворога, розширюючи лінію фронту. Окупанти намагаються заганяти наших хлопців у вогневі мішки. Тобто росіяни відступають, а потім намагаються накривати артилерією й авіацією з флангів. Але Сили оборони не дають у таке себе затягнути", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини

Українські військові зайняли частину населеного пункту Опитне Донецької області. Про це вранці 11 вересня повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Опитне знаходиться неподалік від окупованого Донецька та усього в декількох кілометрах від Донецького аеропорту.

Водночас Генштаб у вечірньому зведенні за 11 вересня повідомив, що обстановка на фронті складна. На Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках українські військові відбили ворожі атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: