Речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку / скріншот

Російські окупанти зараз "максимально агресивні" на Бахмутському напрямку. Ворог намагається відбити втрачені позиції в Андріївці та Кліщіївці.

Про це розповів в ефірі FREEДОМ начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш. Він наголосив, що ситуація на цьому напрямку контролюється українськими військами.

"Ситуація на цих напрямках дуже динамічна, стабільно-напружена, контрольована нашим командуванням. Противник продовжує свої зусилля, хоче відбити втрачені позиції на цьому напрямку, але безуспішно. За минулий день шість таких бойових зіткнень відбулося з противником. На Бахмутському напрямку 591 раз противник намагався завдавати ударів по наших позиціях зі своєї артилерії, також танків, АГС, СПГ, звичайної стрілецької зброї", – додав він.

Відео дня

За словами Євлаша, українські військові ліквідували там 77 загарбників. Проте ворог розуміє важливість Бахмутського напрямку і намагається утримати позиції.

"Також він продовжує проводити контрнаступальні дії і на північному фланзі поблизу Бахмута, тому що він розуміє, що, якщо втратить і цей фланг, для нього це може обернутися плачевними наслідками. Тому противник зараз максимально агресивний на цьому напрямку, намагається нам протистояти. Але наші захисники йдуть уперед і маємо на різних ділянках фронту на Бахмутському напрямку успіхи, де ми просунулися від 100 до 400 метрів", – зазначив Євлаш.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, протягом доби на передовій відбулося 26 бойових зіткнень. Зазначається, що росіяни намагалися атакувати на Лиманському, Мар’їнському та Авдіївському напрямках. Крім того, фіксувалися спроби противника повернути позиції в районі Андріївки (неподалік від Бахмута). 

Тим часом Сили оборони завдали потужних ударів по окупантах. Українска авіація 13 разів атакувала місця зосередження особового складу та техніки противника. 

Вас також можуть зацікавити новини: