Окупанти отримали наказ повернути втрачені позиції під Бахмутом / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти отримали від керівництва наказ повернути втрачені позиції на Бахмутському напрямку. Це стосується населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав сержант роти ударних БПЛА 92-ої окремої механізованої бригади Олесь Маляревич. За його словами, росіяни намагаються виконати цей наказ, застосовуючи весь наявний потенціал. Проте ворожі спроби є марними.

Військовий уточнив, що зараз там точаться запеклі бої. При цьому наміри українських воїнів є незмінними – вони рухаються в бік деокупації Бахмута, "і це складна місія". 

Відео дня

"Інколи 10-50 метрів звільненої української землі від загарбників за добу – це теж результат, який дається неймовірними зусиллями", – додав Маляревич.

Війна в Україні: ситуація на передовій

У вечірньому зведенні за 2 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Водночас на Лиманському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники успішно відбили ворожі атаки. Загалом на передовій відбулося понад 20 бойових зіткнень.

Тим часом Сили оборони завдали удари по російських позиціях. Вдалося уразити  райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління та артилерійські засоби російських окупанційних військ.

Вас також можуть зацікавити новини: