В Авдіївці ворог веде вже третій великий штурм / фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Українські захисники Авдіївки рішуче налаштовані продовжувати боротьбу, але ворог має чисельну перевагу, яка нівелює російські провали у військовій тактиці. Про це пише The Guardian у репортажній статті з напівоточеного міста.

"Росіяни можуть бути ідіотами, але у них більше всього", – розповів заступник командира 25-го штурмового батальйону ЗСУ, який обороняє Авдіївку, Іван Смага. 

За його словами, навколо міста зосереджено близько 40 000 російських військових, які мають підтримку танків, броньованих бронемашин та важкої артилерії. Тим часом український гарнізон з кінця літа почав отримувати менше боєприпасів.

Відео дня

"У нас достатньо, щоб захиститися від атак. Але якщо вони продовжуватимуть тиснути, нам знадобиться набагато більше", – зазначив Смага.

Офіцер каже, що отримане від Заходу озброєння грає важливу роль в обороні міста. Зокрема він похвалив надану партнерами артилерію та американські БМП Bradley. 

"Я люблю їх. Вони наводять жах на ворога. Вони маневрені. Коли ви сидите всередині, ви відчуваєте себе захищеним", – сказав він, але додав, що Україні терміново потрібні західні літаки, щоб відігнати російську авіацію, яка скидає на місто 500-кілограмові бомби.

Що ж до перспектив продовження боротьби загалом, то українські бійці наголошують, що альтернативи збройному опору просто немає.

"Путін не хоче переговорів. І ми. Багато наших хлопців загинуло. Вони заплатили величезну ціну. Якщо ми зупинимося зараз, то для чого? Нас не турбує перевага Росії в піхоті. Їх 140 мільйонів. Нас хвилює те, що у них більше зброї", – сказав боєць на ім’я Юрій Зубчак.

The Guardian зазначає, що тему виходу з Авдіївки бійці не обговорюють, принаймні відкрито. "Ми будемо стояти до кінця. Якщо Захід нас не підтримає, Москва знову спробує захопити Київ, як у 2022 році. І далі буде", — сказав Іван Смага.

Битва за Авдіївку – останні новини

Як писав УНІАН, наприкінці минулого тижня росіяни розпочали вже третій масштабный штурм Авдіївки. Під час цієї хвилі наступу ворог "поїхав технікою", тому що за декілька днів невеликих морозів грунти підмерзли.

Також ми розповідали, що росіяни мають незначне просування навколо Авдіївки. За даними Інституту вивчення війни, загарбники мають частковий успіх на південний схід від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки). Також росіяни стверджують про своє просування у промзоні, але доказів цьому немає.

Вас також можуть зацікавити новини: