Українські воїни мають успіхи під Авдіївкою, поділилася британська розвідка / фото facebook.com/43oabr

Збройні сили України провели успішні контратаки на локальному рівні, щоб російські окупанти не мали можливості встановити повний контроль над селом Степове біля міста Авдіївка.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на відомості розвідки. Як зазначає розвідка, впродовж останнього тижня Авдіївка залишалася сектором, де відбуваються найбільш інтенсивні бої на фронті. За офіційними публічними українськими даними, у деякі дні у цьому малому секторі відбувалося до 40% від усіх бойових дій.

"Російські наступи продовжують характеризуватися переважно нападами піхоти, часто за участі штрафних підрозділів "Шторм-Z", - сказано у повідомленні.

Відео дня

"Імовірно, що українські підрозділи провели успішні локальні контратаки, не дозволили російським силам мати повний контроль над селом Степове", - наголошується у повідомленні.

При цьому, Степове є селом, де Росія намагається реалізувати одну частину подвійного оточення Авдіївки і її серйозно захищеної промислової зони.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що попри погодні умови окупанти не полишають спроб захопити місто. По всій лінії оборони навколо Авдіївки ворог проводить майже цілодобові штурмові дії.

Втрати Росії в Україні на Авдіївському напрямку зараз на 25% більші, ніж були при штурмі Бахмута. Біля Авдіївки зосереджено не менше 40 тисяч російських військовослужбовців, що в рази більше, ніж український гарнізон.

Вас також можуть зацікавити новини: