Коксохімічний завод такий же укріпрайон, як "Азовсталь" / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові найближчими місяцями матимуть дуже хороші перспективи на Авдіївському напрямку. Регулярні російські війська під час штурмів прикриваються членами "Штурм-Z".

За його словами, основний район оборони в Авдіївці - коксохімічний завод. Військовий вказав, що це як "Азовсталь" - потужні бетонні перекриття і безліч поверхів під землею, звідки захисники України "полюють" на окупантів, які намагаються облаштуватися в промзоні.

"Там фактично відбувається "Бахмут 2.0" приблизно з таким же співвідношенням втрат між нашою стороною і тією стороною", - зазначив колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий у коментарі 24 Каналу.

Відео дня

При цьому він розповів, що під час штурмів росіян в перших хвилях йдуть роти "Штурм-Z", а за ними російські військові, але це їх не рятує від колосальних втрат.

"Не так навіть важливо, чи утримаємо ми назавжди Авдіївку, але нам поки дуже вигідно довше її тримати, поки там відбувається перемелювання їх живої сили в індустріальних масштабах", – пояснив екс-командир "Айдара".

Також він підкреслив, що важливо утримати трасу через Орлівку, тоді ворога можна перемелювати місяцями.

Бої за Авдіївку - останні новини

1 січня боєць "Легіону Свободи" Максим Морозов розповів про загострення ситуації на Авдіївському напрямку. За його словами, росіяни хочуть обійти населений пункт з півночі та півдня, де дуже важка ситуація.

У свою чергу начальник служби зв'язків з громадськістю 47 ОМБР "Магура" Дмитро Лазуткін зазначив, що окупанти намагалися закріпитися на околицях селища Степове поблизу Авдіївки. 

Вас також можуть зацікавити новини: