ЗСУ зірвали спробу росіян окопатися на новій ділянці під Авдіївкою / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Російські окупанти здійснили спробу закріпитися на околицях селища Степового поблизу Авдіївки. Про це розповів начальник служби зв’язків з громадкістю 47 ОМБР "Магура" Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

"Окупанти намагалися закріпитися на околицях селища Степового за підтримки мінометів. Наші військовослужбовці їх виявили і відпрацювали по них і не дали цього зробити", - зазначив він.

За словами Лазуткіна, вчора і сьогодні активно працювала ворожа артилерія, а також окупанти скидали КАБи на Авдіївку. При цьому речник додав, що вчора була ціла низка ракетних ударів по населених пунктах, які знаходяться поблизу лінії бойового зіткнення.

Відео дня

"Тобто про спокій і тишу точно говорити не доводиться. Ситуація продовжує залишатися складною. Інтенсивність вогню не спадала", - сказав Лазуткін.

Речник "Магури" зазначив, що без дронів було б вкрай важко проводити оборонні дії, бо це по суті очі наших захисників. Він зазначив, що ворожий РЕБ доволі потужний і часом навіть глушить власні ж дрони - такі випадки непоодинокі. 

Лазуткін розповів, що на Авдіївскому напрямку розвідувальний дрон живе досить мало часу. За його словами, 100 дронів вистачає на 7-10 днів в залежності від інтенсивності боїв. "Якщо окупанти будуть іти такими колонами як йшли в середині жовтня, то їх вистачить ще на менший термін", – додав він.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 січня, боєць "Легіону Свободи" Максим Морозов зазначив, що на Авдіївському напрямку відбувається загострення ситуації.

Морозов розповів, що ворог хоче обійти Авдіївку з півночі і півдня. За його словами, якщо на півдні зараз ситуація достатньо важка, але не критична, то на північному напрямку, там де Степове, ворог робить спроби оточити північну "клешню", так звану, у два етапи: перше - через Степове перерізати логістичні напрямки в Авдіївку, а друге - збільшення цієї "клешні" через смт Очеретяне.

Вас також можуть зацікавити новини: