ЗСу стримують росіян на фронті / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Передноворічне загострення на Авдіївському напрямку пов’язане з тим, що президент Росії Володимир Путін хотів отримати у подарунок українську Авдіївку. Про це сказав боєць "Легіону Свободи" Максим Морозов в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що загострення у напрямку Авдіївки не повязане з тактичними успіхами ворога чи погодними умовами: "Ми бачимо, що знову ці "пєтушки" в Кремлі, напевно, трішки вирішили бухнуть всі разом, і головна там криса стукнула лапкою по столі і сказала: "Мнє Авдіївку к Новому году".

За його словами, це й призвело до чергового загострення.

Відео дня

"В черговий раз цій крисі подали не Авдіївку, а чупа-чупс, і вони взяли його за щоку", - додав боєць "Легіону Свободи".

Морозов розповів, що на Авдіївському напрямку, де відбувається загострення, як і на будь-якій ділянці фронту, відчувається постійний снарядний голод, бо кожен боєць хоче більше снарядів і дронів, у тому числі ударних, а також розвідувальних Mavic.

"На одній ділянці фронту 30 дронів-камікадзе  може бути до обіду використано", - додав він.

За його словами, все залежить від штурмових дій ворога, а вони значно збільшилися особливо перед Новим роком. Й це були піхотні штурми.

Морозов розповів, що ворог хоче обійти Авдіївку з півночі і півдня:

"Якщо на півдні зараз ситуація достатньо важка, але не критична, то на північному напрямку, там де Степове, ворог робить спроби оточити північну "клешню", так звану, у два етапи: перше - через Степове перерізати логістичні напрямки в Авдіївку, а друге - збільшення цієї "клешні" через смт Очеретяне".

При цьому Морозов додав, що у Сил оборони є свій план, як захищати Авдіївку.

Як поівідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу  протягом минулої доби на фронті відбулося 55 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Авдіївському та Херсонському напрямках

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 4 атаки ворога в районах Степового, Авдіївки та ще 14 атак неподалік Первомайського, Невельського.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так протягом минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції Сил оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: