Петро Черник пояснив, чому росіяни активізувалися поблизу Авдіївки / фото Telegram, Віталій Барабаш

Російські окупаційні війська активізувалися в районі Авдіївки Донецької області. Уже третю добу там тривають важкі бої, проте завдяки героїчним зусиллям українських військ, серйозного просування ворог не має. 

"Якщо скласти танки і броньовані машини, то за 2 доби вони сягають до 200 одиниць. Повноцінний танковий полк – 94 машини, а повноцінна механізована бригада – це у межах 100 бойових машин піхоти. Якщо всі втрати і в частині вбитих, і в частині поранених скласти разом, то вийдуть 2 повноцінні механізовані полки", – зазначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Петро Черник. 

Сили оборони України продовжують тримати Авдіївку та не дають росіянам просунутися, проте ворогу дуже важливо показати хоча б якісь "перемоги". Як зазначив Черник, причина такої активізації полягає у Бахмуті. Ситуація в районі цього міста рухається до оперативного оточення. 

Відео дня

"Вони не можуть його програти за жодних умов – він політичний. Як тільки Бахмут буде оточений і те угрупування буде знищене, а ще краще, щоб кілька тисяч росіян здалися у полон – це буде для них мегапоразка. Вони намагаються робити все можливе, щоб цього не сталося. Саме так треба дивитися на їхні наступальні дії як на Куп'янсько-Лиманському напрямку, так і на Авдіївському", – резюмував він. 

Ситуація в районі Авдіївки: це варто знати

Кілька днів тому російські окупанти посилили штурми в районі Авдіївки Донецької області. Ворог задіяв там тисячі солдатів та десятки одиниць техніки. 

Окрім штурмів, окупанти не припиняють обстріли. Гатять як по позиціях Сил оборони, так і по самій Авдіївці. Очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш наголосив, що росіяни безперестанно б'ють по житлових будинках. Провести там рятувальну операцію наразі неможливо. 

Говорячи про причини активізації окупаційних військ РФ, у Силах оборони пояснюють це тим, що ворог розглядає Авдіївку як можливість отримати бодай якусь перемогу та переломити хід бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: