Микола Волохов розповів про бої за Авдіївку / колаж УНІАН, фото instagram.com/libkos, скріншот

Російські окупаційні війська стягнули в Авдіївку Донецької області елітні війська. Про це розповів командир підрозділу "Terra" у 3-ій окремій штурмовій бригаді Микола "Абдула" Волохов.

"Ситуація складна. Ворог складний. Маємо інформацію, що проти нас стоїть 7 ворожих бригад. Скажу так, це більше, ніж з нашого боку. Ми поставили рекорд зі знищення живої сили і ворожої техніки за один день. Але поки що святкувати і радіти особливо нема чому, тому що ворог надскладний, він закинув сюди свої елітні підрозділи. Це можна порівняти з тим періодом, коли під Бахмутом ще були "вагнерівці" до того, поки ми їх звідти не вибили, але мабуть навіть складніше", – сказав він в ефірі "Української правди".

Військовий наголосив, що ворог стягнув в Авдіївку як елітні регулярні війська так і зведені елітні підрозділи. Окрім живої сили, російські загарбники активно застосовують артилерію та дрони.  

Відео дня

"Ворог дуже активно намагається проводити флангові маневри, намагається не тільки кількісно (а кількість піхоти у них тут дуже значна), але і якісно призвести до ситуації, коли ми будемо в невигідному становищі. Ми знаходимо цьому раду, не даємо їм можливості реалізовувати їхнє бачення і нав'язуємо активно своє бачення", – констатував Волохов.

Битва за Авдіївку: останні новини

У Білому домі кажуть, що ситуація в Авдіївці Донецької області критична. координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що місто може перейти під контроль російських окупаційних військ. Він наголосив, що причина здебільшого полягає в тому, що в українських військових бракує боєприпасів та закликав американських законодавців схвалити додаткове фінансування.

Водночас ввечері 15 лютого моніторинговий проект DeepState опублікував оновлену карту бойових дій та наголосив, що українські військові відійшли з позицій в районі "Зеніта" в Авдіївці. Зазначалося, що в останні дні позиції там були в оточенні, вийти вдалося не всім.

Вночі 16 лютого командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський опублікував допис, в якому розповів, що станом на 23:00 15 лютого ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках, а також виділено додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

Вас також можуть зацікавити новини: