Кірбі прокоментував ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Ситуація в Авдіївці Донецької області критична. Місто може перейти під контроль російських окупаційних військ. 

Про це на брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі. За його словами, причина ситуації, що склалася, полягає в нестачі боєприпасів у ЗСУ.

"На жаль, ми отримуємо від українців повідомлення, що ситуація критична. Росіяни продовжують штурмувати українські позиції щодня. Авдіївка опинилася під загрозою переходу під контроль РФ. Здебільшого це відбувається тому, що в українських військових на передовій закінчуються артилерійські боєприпаси. Росія посилає сили для атак українських позицій хвиля за хвилею. Оскільки Конгрес ще не схвалив додаткове фінансування, у нас немає можливості підтримати Україну артилерійськими боєприпасами, яких вони відчайдушно потребують, щоб зірвати російські атаки", – підкреслив він. 

Відео дня

Кірбі зазначив, що Конгрес повинен схвалити додаткове фінансування якомога швидше. 

"Якщо республіканці не почнуть діяти, те, що відбувається зараз в Авдіївці, може статися на інших ділянках фронту", – резюмував він.

Бої за Авдіївку: актуальні новини

У вечірньому зведенні щодо ситуації на фронті 15 лютого Генштаб повідомив, що на передовій сталося 51 бойове зіткнення з противником. На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 14 атак в районі Авдіївки і ще 1 – неподалік від Первомайського Донецької області.

Вранці 15 лютого стало відомо, що 3-тя окрема штурмова бригада терміново передислокована для посилення українських військ в районі Авдіївки. Зазначалося, що на момент заводу бригади, ситуація в місті була надзвичайно критичною. 

Пізніше речник третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін заявив, що російські окупанти наступають на Авдіївку у значно переважаючій кількості. Співвідношення сил він оцінив як 1:7. 

Вас також можуть зацікавити новини: