Офіцер Максим Морозов розповів про ситуацію в Авдіївці / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупанти щодня проводять масові атакувальні дії та кидають на штурм Авдіївки величезну кількість піхоти. Про це розповів офіцер "Легіону Свободи", майор МВС Максим Морозов.

"Якщо російські військові відмовляються йти на штурм, то їх показово розстрілюють перед строєм. У Росії ще є мобілізаційний ресурс. Наразі спостерігаємо новий резерв, звідки росіяни починають брати мобілізованих, – це нелегали та мігранти, яких примусово мобілізують. Дійсно, Авдіївка б'є рекорди по ліквідації противника в живій силі й техніці. Ворог намагається оточити Авдіївку, але для українських захисників цей ворожий план не є новим", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Офіцер зауважив, що бажання оточити Авдіївку у загарбників зʼявилося не сьогодні. Місто було під загрозою оточення від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вже 2 роки поспіль загарбники заявляють про взяття Авдіївки, наголосив Морозов.

Відео дня

"Тому зараз нам не треба залишати Авдіївку. Звичайно, ситуація критична на півночі й у районі промзони. Але є польові командири кожної бригади, і тільки разом домовившись можливий якийсь відступ, чи відхід на другу лінію. Але про відступ ЗСУ зараз ніхто не говорить", – резюмував боєць "Легіону Свободи". 

Війна в Україні: це варто знати

Протягом доби російські окупаційні війська атакували майже на всіх напрямках. Як розповіли в Генштабі ЗСУ, відбулося 83 бойових зіткнення. Росіяни атакували на Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Марʼїнському та інших напрямках. 

Крім того, українські воїни завдали потужних ударів по противнику. Так, ракетники уразили гвинтокрил, зенітно-ракетний комплекс, три райони зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та два артилерійських засоби окупантів. Своєю чергою, авіація завдала 11 ударів по окупантах. 

Вас також можуть зацікавити новини: