Експерт розповів, скільки готувалися позиції ЗСУ в районі Авдіївки / фото ua.depositphotos.com

Позиції українських військ в районі Авдїївки Донецької області готувалися з 2014 року. Ворог уже 9 років не може прорвати там оборону ЗСУ. 

Про це в ефірі "Еспресо" заявив військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов. Він наголосив, що вже самі російські окупанти нарікають на рішення свого командування щодо штурмів міста й цікавляться, коли буде "викоренена "мурадовщина".

"Я пояснюю: це той самий російський командувач, який в лоба кидав танкові колони на штурм Вугледару. У них те саме питання, скільки може продовжуватися цей ідіотизм. І відповідно вже оцінка подій у росіян щодо штурму Авдіївки непереможна, вони ставлять собі питання, чи це другий Бахмут. При цьому, вони розуміють, що Бахмут вони штурмували 9 місяців", – пояснив експерт. 

Відео дня

Водночас Снєгирьов прокоментував оціники деяких експертів про те, що росіяни хочуть захопити Авдіївку до 31 грудня, щоб зробити подарунок російському диктаторові Путіну. Він зауважив, що на відміну від Бахмута, Авдіївка – це суцільна промзона. 

"Тут вогневі позиції ЗСУ готувалися з 2014 року, самі росіяни змушені визнати, що позиції "закатані" в бетон. Авдіївський коксохімічний комбінат – це навіть не Маріуполь, не Азовсталь, бо позиції були підготовлені заздалегідь. Вони 9 років не можуть прорвати лінію оборони", – додав військовий експерт. 

За його словами, про це варто говорити й заспокоїти українців, оскільки навіть самі ж загарбники сьогодні спростували свою ж заяву про те, що вони "успішно захопили терикон і вийшли ледь не до залізничної колії". 

Бої в районі Авдіївки

Кілька днів тому російські окупанти серйозно активізували свої штурми в районі Авдіївки. Авдіївський напрямок вже котру добу є одним із найгарячіших на фронті. За даними Генштабу, цієї доби Сили оборони відбили там 15 атак окупантів.

Військовий 109 батальйону ЗСУ, нардеп 7 і 8 скликань Єгор Фірсов заявив, що росіяни під Авдіївкою розбиті, проте ворог не полишить спроб захопити місто, попри шалені втрати. Він наголосив, що в моргах та лікарнях окупованого Донецька зараз багато окупантів, які йшли в штурми під Авдіївкою.

Вас також можуть зацікавити новини: