ЗСУ все ще контролюють частину Бахмута / фото: Костянтин і Влада Ліберови

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українські військовослужбовці досі контролюють певну частину Бахмута Донецької області.

"Якщо вони (росіяни – ред.) вважають, що взяли Бахмут, я можу сказати, що це не так. На сьогоднішній день частина Бахмута знаходиться під нашим контролем. Я не можу сказати всього, але частина Бахмута все ще під нашим вогнем", – розповів він CNN.

Він також підтримав рішення командування щодо утримання міста до останнього. За словами Данілова, на тому напрямку ворог зазнав великих втрат.

Відео дня

"На Бахмутському напрямку загинула велика кількість російських військовослужбовців, не тільки "вагнерівців", а й спецназу, десантників та представників інших родів військ російської армії. Було знищено величезну кількість техніки, і вони витратили там величезну кількість боєприпасів", – наголосив секретар РНБО.

Ситуація на Бахмутському напрямку: останні новини

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що українські воїни можуть взяти Бахмут Донецької області в тактичне оточення. За його словами, це може стати реальним, якщо Збройні сили продовжать просуватися по флангах на тому напрямку.

За інформацією Череватого, зараз в районі Бахмута участь у бойових діях беруть понад 40 тисяч російських окупантів. Ворог щоденно зазнає втрат на тому напрямку – йдеться про понад 100 вбитими й стільки ж пораненими.

Вас також можуть зацікавити новини: