Експерти пояснили, чи зможуть ЗСУ швидко звільнити Бахмут / фото ua.depositphotos.com

На швидке звільнення Бахмута поки що розраховувати не варто. Процес деокупації не прискорить навіть встановлення контролю над Кліщіївкою.

Військовий експерт Владислав Селезньов зазначив, що росіяни підготувалися до контрнаступу ЗСУ

"Миттєвої операції як в Харківській області не буде. Тому що ворог чинить опір і намагається контратакувати. Думаю, тут треба бути досить обережними в оцінках перспектив українського контрнаступу. Вже дуже ретельно противник підготувався, занадто серйозні у нього там можливості і ресурси", - зазначив експерт в коментарі РБК-Україна.

Відео дня

У свою чергу керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що Бахмут все ж може бути звільнений найближчим часом, якщо на флангах буде сприятлива ситуація.

"У перспективі ми можемо говорити, що буде звільнений не тільки Бахмут, але і території, захоплені в ході наступальних дій минулої зими і восени, включаючи Соледар", - підсумував Мусієнко.

Бої за Бахмут - останні новини 

Запеклі бої за місто-фортецю йдуть вже десять місяців, навіть всупереч заявам російських окупантів про захоплення Бахмута. Зараз бійці ЗСУ видавлюють росіян з Бахмута.

Аналітики Інституту вивчення війни відзначили, що ЗСУ провели успішні наступальні операції в районі Бахмута і просунулися на південний захід і захід.

Вас також можуть зацікавити новини: