Йдуть жорстокі бої за місто 

У російських сил вичерпується наступальний потенціал. Бахмут залишається єдиною ділянкою фронту, де окупанти ведуть інтенсивні наступальні дії, вважає військовий експерт Олег Жданов. 

На його думку, російська армія "на останньому подиху", тому Кремлю вкрай важливо негайно припинити вогонь і сісти за стіл переговорів поки ще на умовах Путіна.

"(Окупанти) вже лише одну ділянку тримають - Бахмут, де вони ведуть наступальні дії. На інших ділянках вони атакують все слабше і слабше... Подивіться, навіть в тому ж Бахмуті, здавалося б, найбільш боєздатні частини, а вони наступають і вони ж здаються в полон", - сказав експерт.

Він вказав на головний страх РФ у боях за Бахмут: "(Росіяни) дуже бояться: як тільки вони зупиняться - ми перейдемо в контрнаступ. І ось тоді для них буде дуже велика проблема".

"До речі, на Херсонському напрямку розвідка доповідає, що російські військовослужбовці почали скуповувати цивільний одяг, почали вивозити награбоване майно. Те ж було, коли готувалися до "нелегкого рішення" щодо правого берега Херсонської області", - згадав Жданов. 

Бої за Бахмут і Мар'їнку - що відбувається на фронті

Окупанти продовжують спроби захопити Бахмут. Найманці ПВК "Вагнера" вже просунулися на північному заході міста, стверджують в Інституті вивчення війни. Аналітики відзначили, що, ймовірно, терористи захопили три міських квартали, однак поки не зовсім зрозуміло, що це за квартали. Крім того, тривають бої в районі залізничної станції в центральному Бахмуті.

Також основні зусилля ворог зосереджував на веденні наступальних дій на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. У зведенні Генштабу вказується, що ЗСУ відбили понад 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут і Мар'їнку.

Разом з тим не вщухають чутки про підготовку української армії до контрнаступу. Але це визначення, зазначила заступник міністра оборони Ганна Маляр, неправильне: "Контрнаступ включає підготовку техніки, підготовку людей, резервів. Це планування певної тактики планів А, Б, В, тому що не може бути одного варіанту дій". 

Вас також можуть зацікавити новини: