Окупанти можуть відступати на певних напрямках / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупанти можуть відступати на деяких ділянках фронту, оскільки бачитимуть безперспективність результатів. Ворог також може припинити ведення наступальних дій у Бахмуті.

Таку думку в ефірі "24 каналу" висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан. За його словами, у ворога можуть змінитися пріоритети – головним для окупантів може стати Луганський напрямок, водночас з певних ділянок на Донецькому, Херсонському та Запорізькому напрямку вони можуть відступати. 

Експерт наголосив, що окупанти вперлися в укріпрайон українських захисників в районі Авдіївки Донецької області. Продовжувати там просування ворогу немає військової необхідності.

Відео дня

"Це тому, що в них не вийшло і не вийде оточити Авдіївку. Для цього ми й тримали місто – Авдіївський гарнізон зав'язаний на прилеглі підходи до міста", – пояснив полковник запасу ЗСУ.

Експерт припускає, що росіяни можуть застосовувати авіацію та артилерію, щоб знищити Авдіївку, як це було зроблено в Бахмуті. Проте це залежить від того, чи матиме ворог сили. Світан прогнозує, що вже у найближчому майбутньому ворог переходитиме до оборони на Херсонському, Запорізькому напрямках та частині Донецького напрямку. 

"Вони, скоріше за все, залишать Бахмутський напрямок та Кремінну. Щобільше, можливо, вони зупинять наступальні дії у Бахмуті, бо вони є безперспективними", – каже Світан.

За словами експерта, напрямок Кремінна-Лиман залишається єдиним перспективним для окупантів. На тій ділянці вони довго можуть тиснути на українські війська, щоб посунути їх за рубіж річок Оскіл та Сіверський Донець.

Проблеми окупантів на війні

Західні ЗМІ пишуть, що російська армія зіткнулася з великим регресом у використанні техніки на полі бою. Окупанти зазнають значних втрат, а нову техніку в Росії виробляти не встигають, через це на фронті стали зʼявлятися застарілі зразки озброєння.

На тлі великих втрат в Росії також вирішили скасувати традиційний танковий біатлон. Відтепер ці ігри будуть проводитися раз на два роки, а не щороку як зазвичай.

Вас також можуть зацікавити новини: