Взяття Бахмута для окупантів - суто ідеологічний фактор, вважає Орєшкін / фото Коммерсантъ

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин бʼється за Бахмут як за своє життя, оскільки в разі поразки "йому кінець". Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін. 

"Пригожин належить до того типу людей, які вважають, що треба влізти у бійку, а там побачимо. Він встряв у бійку, звісно, що він ворог і ним залишиться для Шойгу та Герасимова, але вони зараз змушені вступити у колаборацію, бо без цього не взяти Бахмут. Якщо Пригожин не зможе взяти Бахмут, то йому кінець, а якщо зможе, то буде себе презентувати як переможця, який один-єдиний чогось домігся за останній рік. Адже справді на інших фронтах не бачимо якогось просунення, у Бахмуті хоч щось є", – пояснив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Орєшкіна, захоплення Бахмута для оккупантів є суто ідеологічним факторов, однак в стратегічному плані це не є занадто важливим. Політолог зазначив, що ідеологічно взяття міста в Росії виросло до розмірів Сталінграду 1942 року.

Відео дня

"Якщо Пригожин візьме Бахмут, то у нього з’являється майбутнє, тому він б’ється за Бахмут, як за своє життя. А майбутнє у нього з’являється, знову таки в межах його нахабства, у тому, що він намагатиметься захопити партію під назвою "Справедлива Росія". Тобто, якщо Пригожин програє, його зжирають, а якщо виграє, тоді він усіх зжере, тому він грає на перемогу. І саме тому Путін його запустив на цю "поляну", бо Пригожин йому потрібен як людина, що показує приклад, дратує, змушує активніше ворушитися офіціозних військових. Але всі вони разом поки що нічого так і не досягли", – наголосив Орєшкін.

Політолог звернув увагу, що навіть у разі захоплення Бахмута ніхто не каже про взяття Краматорська, Словʼянська чи виходу окупантів на адміністративні кордони Донецької області, "бо вже замкнулися на самому лише Бахмуті".

"У цьому сенсі Пригожин – цікавий персонаж як діагноз того стану, до якого Путін привів Росію", – резюмував Орєшкін.

Ситуація в Бахмуті: актуальні новини

Бахмутський напрямок вже котрий місяць залишається однією з найважчих ділянок на фронті. Ворог випалює Бахмут в намаганні його захопити, поки українські воїни героїчно боронять місто-фортецю.

Протягом минулої доби українські прикордонники відбили чотири ворожих атаки, завдавши окупантам втрат. Росіяни тричі атакували вночі, і один раз – вдень.

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що місцем зіткнень залишається "траса життя" українських сил – 0504. Водночас в Бахмуті знизилася інтенсивність застосування російської авіації.

Вас також можуть зацікавити новини: