Експерт оцінив ситуацію в районі Бахмута та Авдіївки / фото libkos

Військовий експерт Сергій Згурець проаналізував ситуацію довкола Бахмута та Авдіївки Донецької області. У Бахмуті тривають бойові дії в міській забудові, російські окупанти намагаються вийти у центральну частину міста-фортеці.

"Динаміка бойових дій вже не змінюється кілька днів поспіль. Логістичне забезпечення наших воїнів працює достатньо ефективно, що не дозволяє противнику просуватися далі, а головно реалізувати спробу охопити кліщами Бахмут далі від міських забудов. Це ворогу не вдається, ці спроби є безрезультатними", – пояснив експерт у своїй колонці для "Еспресо". 

За словами Згурця, аналогічна ситуація в районі Авдіївки. Там російські окупанти намагалися реалізувати модель охоплення.

Відео дня

"Але українськими військами були проведені контратаки у зоні Авдіївки, й просування противника зупинилися. На двох найгарячіших ділянках – Бахмут і Авдіївка – ситуація залишається контрольованою", – наголосив він.

Водночас експерт зауважив, що наразі перед противником стоїть вибір: або використовувати останні резерви для подальших наступальних дій, або переходити в оборону.

"Не виключаю, що противник переформатує свої дії зі ставкою на оборону. Про це свідчить активізація дій російських військ зі створення інженерних фортифікаційних споруд на багатьох ділянках фронту. Ворог очікує нашого наступу й намагається підготуватися до наших наступальних дій", – резюмував Згурець.

Війна в Україні: актуальні новини

Російські окупаційні війська продовжують вести наступальні дії на чотирьох напрямках. За даними Генштабу ЗСУ, ворог зосередив свої зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Водночас, за словами президента Зеленського, на полі бою в Україні вже застосовуються польські танки. Він наголосив, що Польща стала лідером танкової коаліції.

Вас також можуть зацікавити новини: