Військовий розповів про важку ситуацію в районі Бахмута / фото УНІАН

Військовий 93-ї бригади "Холодний Яр" Андрій Бабичев заявив, що ситуація в Бахмуті Донецької області зараз дуже важка. Ворог веде вогонь по місту з усього наявного озброєння та підтягує туди живу силу.

"Якщо ситуацію у Бахмуті називають червоною, то я сказав би, що вона червона-червона. Там дуже пекельно. Йдуть обстріли самого міста. Противник стріляє зі всього, що має: "гради", артилерія, міномети, авіація. Крім того, підтягується жива сила ворога, яку прикриває ворожа авіація. Вони підходять малими групами, десь по 5-10 осіб, і розходяться по розбитих хатах, чекаючи, коли до них підтягнуться ще інші групи", – зазначив він в ефірі "Еспресо".

Захисник наголосив, що коли ворог накопичує достатню кількість сил, окупаційні війська "можуть просунутися на якусь вулицю чи ще до якоїсь будівлі".

Відео дня

За словами Бабчиева 93-тя бригада, позиції якої знаходяться безпосередньо в Бахмуті, тримає на собі всі авіаудари, артилерійські обстріли. Він додав, що українським захисниками там дуже важко. Найбільш складною є ситуація на півночі від міста.

"На мою думку, чи будемо ми тримати Бахмут, чи він буде стояти, залежить від бригад, що стоять по флангах, де ворог намагається перерізати нам шлях постачання боєприпасів. Ми робимо всі заходи, щоб цього не було. Однак, ситуація дуже важка, так важко ще у Бахмуті не було", – резюмував Бабичев.

Бої за Бахмут: актуальні новини

Українські захисники місяцями героїчно утримують оборону Бахмута. Протягом цього часу місто постійно обстрілюється російськими окупантами. Інфраструктура Бахмута майже повністю зруйнована. 

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців 27 лютого наголосив, що ситуація на Бахмутському напрямку постійно ускладнюється. Противник гатить по всьому, що українські захисники могли б використовувати для захисту та оборони.

Про важку ситуацію в районі міста говорить і командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський. За його словами, ворог кинув на штурм Бахмута найбільш підготовлені підрозділи з ПВК "Вагнера".

Водночас речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий додав, що   на півночі від міста Бахмут тривають запеклі бої. За добу, 26 лютого, російські окупанти здійснили понад 300 ударів – гатили з різних видів озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: