Військовий розповів про тактику росіян у Бахмуті / скріншот

Українське місто-фортеця Бахмут у Донецькій області залишається найгарячішою точкою на фронті. Збройні Сили України тримають ситуацію під своїм контролем.

За словами командира роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрія Федоренка, на Бахмутському напрямку російські окупанти використовують багато особового складу.

"За довгий час, який я воюю, починаючи з 2014 року, я не бачив, щоб противник віддавав таку кількість особового складу в бій. Вони можуть покласти в одному секторі за добу, де здійснюють ударно-штурмові дії, близько 100 осіб. Це для них вважається нормою, а на місце цих ста приходять інші. Попри складність бойових дій, Збройні Сили України ефективно тримають ті оборонні рубежі, які є", - розповів військовий в ефірі телемарафону.

Відео дня

При цьому він вказав, що українським захисникам вдалося змістити росіян від основних доріг, а найбільші втрати у окупантів саме в Бахмуті.

"Росіяни використовують свій особовий склад для здійснення ударно-штурмових дій. У них є виключно така теорія як копачі, тобто вони майже не стріляють, основне їхнє завдання - підійти максимально близько до наших траншей, заритися, вони знищуються, а на їх місце приходять інші до тих пір, поки не буде виритий окоп. В цей окоп вони вже заводять підготовлених штурмовиків, які потім з нього намагаються вскочити та вибити нас з позицій", - пояснив Федоренко.

Крім того, він зазначив, що якщо росіяни намагаються відступити, то їх розстрілюють свої ж або "кадирівці".

"Якщо росіянам подобається, що їх розстрілюють "кадировці" в спину, то добре. Наше завдання - їх знищити та забезпечити безпеку для України", - підсумував захисник.

Бої за Бахмут - що відомо

Місто-фортеця вже багато місяців не здається російським окупантам. Захисники України утримують свої позиції та не дають загарбникам просунутися. 

За даними Генштабу ЗСУ за добу, 26 березня, українські військові відбили понад 60 атак росіян. Загарбники найбільш активно намагаються наступати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

У свою чергу розвідка Великобританії заявила, що наступ "гарматного м'яса" на Бахмут призупинилося через виснаження російських військ.

Станом на 27 березня армія Росії в Україні вже втратила близько 171 160 своїх солдатів.

Вас також можуть зацікавити новини: