Військовий заявив, що ЗСУ контролюють висоти в районі Бахмута / фото libkos

Гранатометник 5-ої окремої штурмової бригади Юрій Сиротюк заявив, що Збройні сили України контролюють висоти на Бахмутському напрямку. Навіть якщо найманці ПВК "Вагнер" і захоплять руїни Бахмута Донецької області, українській воїни будуть бачити ворога "як на більярдному столі".

"Єдиною загрозою в боях за Бахмут було оточення міста з флангів. Пригожин кілька разів заявляв, що українська армія попала в капкан. Але наші успіхи на флангах призвели до того, що зараз ні про який котел й капкан не йдеться. ЗСУ контролюють стратегічні висоти під Бахмутом. Тобто Бахмут у нас як на долоні. Логістичні шляхи постачання у місто є. Дороги перебувають під вогневим контролем ворога, але ми тримаємо позиції", – зазначив військовий в ефірі "Еспресо".

За словами Сиротюка, наразі окупанти воюють за тактикою "побачити околиці Бахмута та померти". Але навіть якщо місто захоплять, за спинами ЗСУ є висоти.

Відео дня

"Якщо при певних обставинах вагнерівці й захоплять руїни району багатоквартирної забудови Бахмута, де перебуває українська армія, то за спинами ЗСУ є висоти. Ми будемо бачити ворога як на більярдному столі. Ворожа тактика дуже проста: побачити околиці Бахмута та померти. Не контролюючи висоти, контролювати місто неможливо, це самогубство. Після цих атак історія ПВК "Вагнер" або зовсім закінчиться в Україні, або на певний час закінчиться. Путіну потрібен пропагандистський подарунок. Не вийшло взяти Київ за три дні, так вони хочуть рапортувати про Бахмут за 400 днів", – додав боєць ЗСУ.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Заступник командира тактичного підрозділу особливого призначення "Грім", снайпер з позивним "Дід" розповів, що російське командування підганяє в Бахмут спеціально підготовлені підрозділи російської армії, які здатні чинити опір. Також ці підрозділи ворожих військ затято обороняють певні ділянки на тому напрямку. 

Крім того, за словами снайпера, хоча ЗСУ й ефективно захоплюють ворожі позиції на Бахмутському напрямку, російські загарбники міцно тримаються за свої укріплення. Він додав, що під час розчищення територій одна з груп окупантів влаштувала провокації, що призвело до загибелі одного українського воїна.

Вас також можуть зацікавити новини: