Жданов пояснив, чому до Бахмута не перекидають всі резерви / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому українське командування не підтягує всі резерви до Бахмута, який вже декілька місяців героїчно утримують українські захисники, незважаючи на те, що Сили оборони налічують 1,2 млн осіб. Україні потрібно тримати оборону не тільки на сході, а вздовж всього кордону з Росією та Білоруссю. 

Відповідаючи на питання підписників на своєму каналі в YouTube, він наголосив, що Україна має охороняти майже 3,5 тисячі кілометрів кордону. Крім того, до Сил оборони входять не тільки Збройні сили України. 

"1,2 млн – це Сили оборони, а не ЗСУ. Туди входять Тероборона, Нацгвардія, прикордонники, Нацполіція тощо. Збройних сил набагато менше. Нам потрібно тримати оборону на всьому нашому кордоні з Білоруссю і Росією. Також потрібно тримати гарнізони на узбережжі Чорного моря. Без цього теж не обійтися – а раптом буде висадка ворожого десанту", – пояснив він.

Відео дня

За словами Жданова, українське командування не може вивести війська з інших напрямків – наприклад, з Сумської чи Чернігівської області.

"Адже тоді туди зайдуть диверсійно-розвідувальні групи. Побачать, що нема наших військ, пойдуть батальйонно-тактичні групи РФ – буде нове вторгнення", – продовжив експерт.

Водночас Жданов запевнив, що до Бахмуту час від часу підходять необхідні резерви.

"Можливо, не у такій кількості, як хотілося б, але вони є", – зауважив експерт.

Бахмут: що відомо про ситуацію довкола міста-фортеці

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що сили росіян на Бахмутському напрямку виснажені, а тому події можуть наближатися до кульмінації. Бойові втрати російських військ, ймовірно, змушують російських військових в районі Бахмута використовувати штурмові групи чисельністю до відділення. 

Військово-політичний експерт Олександр Мусієнко вважає, що Росія зрозуміла, що вже остаточно "здулася" під Бахмутом. Тепер рашисти перекидають техніку на інший напрямок. 

Крім того, евакуаційна група "Білий янгол" провела успішну евакуацію людей з околиці Бахмута. Відразу декілька сімей з Бахмута попросили поліцію вивезти їх з-під вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: