Бахмут став символічною метою, адже наші герої стійко утримують оборону і не дають ворогові захопити місто / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az і Баку.TV

Росія зрозуміла, що вже остаточно "здулася" під Бахмутом. Тепер рашисти перекидають техніку на інший напрямок. 

За словами військово-політичного експерта Олександра Мусієнка, який поділився своєю думкою в ефірі телемарафону, для росіян Бахмут був стратегічною метою. Там рашисти намагалися стримувати Збройні Сили України і сподівалися проводити контрнаступ.

Крім цього, Бахмут став символічною метою, адже наші герої стійко утримують оборону і не дають ворогові захопити місто. Мусієнко зазначив, що у засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина були серйозні амбіції. Він не звертав увагу на втрати і намагався захопити місто. Однак, зазначив експерт, у РФ немає ніякої можливості просуватися в бік Бахмута. 

"На сьогоднішній день вже видно, що російські війська і командування їхнє починає розуміти, що вони своїх цілей таким чином не досягають. Тому що йде перекидання важкого озброєння, тієї техніки, яка ще там залишилася. Вони змогли за квартал звести 35 танків різних, в тому числі застарілих Т-62, ті, які за три місяці сформували, шукали по всій Росії. Зараз вони звозять на запорізький напрямок, в район Бердянська", - розповів Мусієнко.

Іншими словами, у росіян більше немає впевненості в тому, що вони зможуть захопити Бахмут і послабити сили України. А тому, зазначив експерт, вони намагаються перекинути свої зусилля на інший напрямок.

Бахмут - місто-фортеця, яке не по зубах рашистам

В Бахмуті, околиці якого усіяні трупами рашистів, захисники України вимотали росіян. Як відзначають аналітики ISW, сили РФ на Бахмутському напрямку вже виснажені.

Сьогодні стало відомо, що голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов відвідав передові позиції українських Сил оборони в Бахмуті Донецької області, де йдуть важкі бої.

Вас також можуть зацікавити новини: