Українські захисники працюють над створенням "мишоловки" в Бахмуті / фото: Костянтин і Влада Ліберови

Українські військові працюють над створенням умов для оточення Бахмута Донецької області. Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що російські окупанти у місті-фортеці можуть потрапити у мишоловку.

"Операція з оборони Бахмута формувалася комплексно. Вона складна для розуміння, але з чіткими цілями. "Вагнерівці" знищують місто та намагаються просуватися. Українська армія активно діє на флангах. Тобто не в самому місті, а навколо Бахмута. ЗСУ намагаються відсікти фланги з півдня та півночі, захопити панівні висоти й створити умови для котла в Бахмуті", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Експерт зазначив, що ватажок ПВК "Вагнер", найманці якої вже кілька місяців беруть участь у боях за Бахмут, – Євген Пригожин – хоче втекти з міста до того, як ця мишоловка почне закриватися, аби потім заявити, що місто не втримала регулярна армія РФ.

Відео дня

"Пригожин хотів би отримати дивіденди від того, що він поклав у Бахмуті десятки тисяч вагнерівців. Українська армія здійснює умови щодо охоплення Бахмута та створення мишоловки, в якій можуть опинитися ті ж самі "вагнерівці", хоча Пригожин вже заявив, що він виводитиме свої війська 25 травня. Пригожин хоче втекти з Бахмута до того, як мишоловка почне закриватися й там опиняться регулярні війська РФ, щоб потім сказати, що регулярна армія Росії не змогла втримати Бахмут", – резюмував Самусь.

Бої за Бахмут: важливі новини

20 травня 2023 року Євген Пригожин вчергове заявив про те, що "вагнерівці" захопили Бахмут. Він також додав, що з 25 травня його ПВК буде виводити своїх найманців "на відпочинок і перепідготовку".

Водночас українські військові заяву Пригожина спростували. Заступниця міністра оборони України Ганни Маляр наголосила, що наші захисники контролюють певні промислові та інфраструктурні обʼєкти цього району і приватний сектор. В Бахмуті тривають важкі бої.

Вас також можуть зацікавити новини: