Майор ЗСУ прокоментував "хвилювання" у Бахмуті та розповів про "пастку" / скріншот

Тимчасовий виконувач обов'язків командира 3 штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін розкрив реальну обстановку в Бахмуті на тлі повідомлення ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина про те, що ЗСУ "здали" місто.

Подробиці військовий розповів в ефірі національного марафону. За його словами, це чергова незліченна заява Пригожина, яке не несе ніякої інформативної цінності. 

"Йдуть бої, йдуть важкі бої і в самому місті, і навколо нього. Єдине, що навколо міста ситуація кардинально змінилася, і ворог змушений бути в обороні, і при цьому, через вкрай погану підготовку, йому доводиться відступати",- вказав він.  

Також Жорін прокоментував анонс Пригожина з приводу "ротації" в Бахмуті (з 25 травня на зміну "вагнерівцям" повинні зайти регулярні війська армії РФ).

Майор ЗСУ вважає, що Пригожин веде свою власну гру і намагається відхреститися від відповідальності за майбутню поразку в Бахмуті: "Він хоче якомога швидше кудись звідси подітися, тому що розуміє, що поразка тут неминуча і вона вкрай близька. І, звичайно, йому дуже хочеться, щоб цю поразку отримала російська армія, а не "вагнерівці". Тому він буде заявляти все, що завгодно. Якнайшвидше передавати оборону", - зазначив Жорін.

"Що стосується міста, то мета абсолютно зрозуміла. Зараз пріоритет для нас не саме місто, а охопити його по флангах, чим ми на даний момент і займаємося, тим самим створити умови, в яких ворог просто не зможе існувати в там", - вказав він. 

Пригожин розкрив деталі "взяття" Бахмута

Нагадаємо, що вдень 20 травня прислужник лідера РФ Євген Пригожин заявив, що йому разом з найманцями "вагнерівцями" вдалося захопити Бахмут. Це повідомлення спростували в Україні, уточнивши, що ЗСУ ведуть оборону Бахмута в районі "Літак". Про це повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

Вже пізніше Пригожин зайшов у своїй інформаційній "атаці" ще далі, розписавши деталі про те, як "брав" Бахмут. Він уточнив, що угруповання "Вагнер" було в 23 рази менше від необхідної чисельності, і що в розпорядженні найманців було в 27 разів менше зброї. В цей же день над ним знатно познущався російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков)

Вас також можуть зацікавити новини: