Намічається битва за Херсон / фото Суспільне

Напередодні битви за Херсон гауляйтер області Володимир Сальдо записав звернення, в якому повідомив, що окупанти планують провезти на лівий берег Дніпра і в Росію приблизно 50-60 тисяч осіб.

Відеозвернення зрадник опублікував у своєму Телеграм-каналі.

"Мною було прийнято важке, але правильне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра. Ми підраховували - приблизно 50-60 тисяч людей планується перемістити на лівий берег Дніпра", - заявив він.

Вчора, 18 жовтня, командувач угрупування російських військ в Україні Суровікін заявив, що "є ймовірність ухвалення важких рішень" щодо Херсона. Що це означає, поки невідомо.

У свою чергу, глава Миколаївської ОВА Віталій Кім каже, що росіяни готуються обстрілювати тимчасово окупований ними ж Херсон.

"Розсилають повідомлення "евакуюйтеся, будуть ЗСУ обстрілювати Херсон". Знаючи російську тактику, і що вони копають укріплення у районі Чаплинки під ствольну артилерію в акурат щоб бити по Херсону, у мене відчуття, що росіяни готуються бити по Херсону", сказав він у своєму Телеграм-каналі.

Херсонський напрямок: яка ситуація на півдні

На Херсонщині ЗСУ знищують склади боєприпасів окупантів. В ОК "Південь" розповіли, що зараз тривають активні дії із закріплення позицій ЗСУ на звільнених територіях. Проводяться стабілізаційні заходи в деокупованих населених пунктах.

Полковник Світан також вже сказав, коли чекати хороших новин з Херсонщини.

Експерт Олег Соскін також зазначив, що "зелених коридорів" для окупантів не буде. А тому рашисти зможуть покинути Херсон тільки якщо здадуться у полон або загинуть.

Вас також можуть зацікавити новини: