Протягом тижня з'являться хороші новини з Херсонщини, спрогнозував експерт / фото УНІАН

Скоро Збройні Сили України проведуть деякі контрнаступальні дії на півдні, і ми отримаємо хороші новини щодо правобережжя Херсонщини.

Хороші новини стануть відомі приблизно протягом тижня, розповів полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі телемарафону.

"Найближчим часом дійсно будуть проведені деякі контрнаступальні дії українськими військами. Ми почуємо десь протягом тижня хороші новини щодо правого берега", - спрогнозував він.

Експерт додав, що нещодавно наші війська отримали черговий транш допомоги, "в основному - це арта, це боєприпаси до арти, це нові снаряди до HIMARS досить таки успішні з повітряним підривом".

"Тому, природно, вся ця допомога висипалася на голови росіян і на правому березі, правобережжі Херсонщини в тому числі. Тому останнім часом ми і чуємо крики російських пропагандистів, медіа, колаборантів про те, що йде масована артилерійська підготовка. Але це вже не масований, а стандартний підхід українських військ до нанесення вогневого ураження", - поділився Світан.

Офіцер додав, що супротивники, природно, такого рівня атаку витримати не можуть, в деяких частинах фронту сиплються, відходять, ну а такого рівня відходи якось прикривають, в тому числі медійно.

"І ми чуємо і бачимо рух росіян зараз з правого берега на лівий, в основному це відводять свої сім'ї і військовослужбовці Російської Федерації, ті колаборанти, які встигли якось себе проявити перед російською армією і, природно, перед нашими спецслужбами, ну а весь цей процес прикривають турботою про місцеве населення, вивезенням їх з правого на лівий берег", - пояснив експерт.

Контрнаступ ЗСУ - новини, які варто знати

Українська армія пішла в контрнаступ наприкінці серпня. Пізніше стало відомо про успіхи бійців, зокрема, на Херсонщині.

На Херсонському напрямку станом на 9 жовтня ЗСУ деокупували понад 1 170 кв. км нашої землі. 

2 жовтня в армії України повідомили, що на Херсонщині звільнено ще п'ять населених пунктів.

14 числа в Офісі президента поділилися, що в нашій країні з початку повномасштабної збройної агресії Росії, яка стартувала 24 лютого, вже звільнили 1 тис. 620 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: