Тривають важкі бої за утримання Соледара / фото facebook.com/93OMBr

Кілька десантників 46-ї аеромобільної бригади, яка захищає Соледар, отримали обмороження, одному з бійців ампутують десять пальців на ногах.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook. За його словами, українські війська роблять все можливе, а деякі частини - і неможливе. "Кілька десантників 46-і аеромобільної бригади отримали обмороження, одному з бійців завтра ампутують десять пальців на ногах, оскільки багато днів вони б’ються на морозі, і залишаються на позиціях до останнього", - зазначає він.

Бутусов пише, що бригада керована та вмотивована, багато бійців відкрили або значно збільшили на особистому рахунку кількість знищених ворогів.

Відео дня

Він наголосив, що командування ЗСУ, НГУ, ДПСУ приділяє значну увагу цьому району - кожним підрозділом у в цьому районі є звязок, що є головним для управління і для взаємодії.

"Не у всіх і не все виходить добре, але о проблемах будемо говорити пізніше. Зараз важливо, що у нас є значні сили, і усі можливості діяти адекватно обстановці", - зазначає Бутусов.

Бої за Соледар

Як повідомляв УНІАН, у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський відзначив бійців 46-ї окремої аеромобільної бригади за хоробрість і стійкість при захисті Соледара.

Ввечері заступниця міністра оборони України Ганна Маляр написала у Telegram, що українські бійці мужньо тримають оборону Соледара, тривають важкі бої.

Вона зазначила, що ворог не зважає на великі втрати свого особового складу і продовжує активний штурм. При цьому зазначила, що підступи до українських позицій просто усіяні тілами загиблих окупантів.

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що окупанти встановили вогневий контроль над трасою Бахмут - Соледар.

Вас також можуть зацікавити новини: