Арестович розповів про ситуацію в Соледарі / фото УНІАН

Радник офісу президента Олексій Арестович заявив, що російські окупанти встановили вогневий контроль над трасою Бахмут – Соледар у Донецькій області.

"Це означає, що вони можуть обстрілювати наші автомобілі, що йдуть. Це ускладнює поставки міста", – підкреслив Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

За словами радника ОП, східні околиці Соледара також знаходяться під контролем російських окупаційних військ. Він наголосив, що навіть якщо українське командування ухвалить рішення вивести війська з Соледара, це не вплине на хід війни.

Відео дня

Бої за Соледар: що відомо

Увечері 9 січня заступник Міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що після невдалої спроби захопити Соледар Донецької області та відступу російські окупанти розпочали потужний штурм міста.

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що російські окупанти сконцентрували величезні зусилля на штурмі Соледара Донецької області, але місто тримається завдяки українським захисникам. Однак від інфраструктури Соледара майже нічого не залишилося. 

Вдень 10 січня спікер Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що Збройні Сили України намагаються завдати максимальної шкоди російським військам у боях біля Соледара на Бахмутському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: