Експерт пояснив нове призначення Герасимова в РФ / фото МО РФ

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував призначення командувачем об'єднаним угрупуванням військ в Україні Валерія Герасимова. Він зазначив, що всередині Кремля йде боротьба за близькість до президента Росії Володимира Путіна.

"Тут є дві складові - суто військова та політична. Політична полягає в тому, що, на мій погляд, Шойгу вирішив зміцнити свої позиції і повернути собі повний контроль над силовим блоком під назвою "міністерство оборони". Вони вирішили взяти все в свої руки. І сьогодні Суровікін вже ніхто і звати його ніяк. Тому що він заступник. А заступник - це людина, яка на підхваті, коли начальник не може", - відзначив експерт в інтерв'ю виданню Обозреватель.

На його думку, Герасимов готуватиме якусь наступальну операцію, щоб проявити себе.

Відео дня

"Герасимов тепер начальник, і у нього з'явився ще один шанс проявити себе. До речі, у нього дуже великий досвід. Для нас він гірше, ніж Суровікін. Все-таки Герасимов провів вже не одну військову кампанію російської армії в різних точках світу – і в Грузії, і в Сирії. Але в будь-якому випадку ми бачимо внутрішньокремлівську боротьбу за близькість до Путіна", - підсумував Жданов.

Призначення Герасимова - що відомо

11 січня Сергія Суровікіна на посаді командувача об'єднаним угрупуванням військ в Україні замінили на начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. 

На думку радника глави офісу президента Михайла Подоляка, зміна командира російських окупантів в Україні свідчить про те, що в РФ стався реванш класичного генералітету.

Аналітики Інституту вивчення війни припустили, що це може бути політичним рішенням, щоб послабити в Росії владу силовиків.

Вас також можуть зацікавити новини: