Чого чекати на фронті найближчим часом? / фото Telegram/ Олександр Сирський

Військовий експерт Владислав Селезньов оцінив, що може статися на фронті найближчими тижнями. В інтерв'ю "Обозревателю" він заявив, що через багнюку на полях бронетехніку неможливо активно використовувати.

За його словами, бої матимуть локальний характер тактичного рівня, бойові зіткнення будуть із мінімальним залученням бронетехніки.

"Її просто фізично неможливо використовувати в розкислих від дощів і весняного бездоріжжя полях", - прогнозує Селезньов.

Відео дня

Він додав: не факт, що за місяць відбудеться наступ путінської армії або контрнаступ ЗСУ, все залежатиме не лише від погоди.

Наразі, каже Селезньов, й українські сили, і російські загарбники накопичують ресурси, проводять передислокацію сил й засобів. А у Бахмуті та Авдіївці точаться активні бої.

Ситуація на фронті та готовність ЗСУ й окупантів до наступу

Як повідомив американський Інститут вивчення війни, у Росії "зі значним занепокоєнням" реагують на уповільнення наступу путінської армії в Україні. Дедалі частіше звучать заяви про український наступ.

У розвідці Британії заявляють, що наступ Росії на місто Бахмут в Донецькій області майже зупинився. Це стало результатом надзвичайного виснаження російських військ.

Зеленський в інтерв'ю виданню Yomiuri заявив, що Збройні сили України поки не можуть почати контрнаступ, який було заплановано на весну 2023 року. Адже ЗСУ необхідні боєприпаси й винищувачі.

Вас також можуть зацікавити новини: