Україна веде війну на виснаження, кажуть в ОП / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Україна не радіє перспективі вести війну на виснаження проти Росії, але іншого вибору немає. Завдання України полягає в тому, аби протриматися "на один день довше" за ворога.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, вкотре нагадавши, що будь-який "мир із Путіним" без однозначного програшу Росії означатиме лише очікування нового раунду війни.

"Чи щасливий український народ від перспективи тривалої війни на виснаження? Точно ні. Ми йдемо цим шляхом лише тому, що жодного іншого шляху сьогодні немає. Саме тому наше завдання – протриматися на один день довше за противника. І ми це зробимо. Бо, на відміну від Росії, ми не маємо вибору", – наголосив він.

Відео дня

Подоляк також зазначив, що на появу "білого лебедя" (тобто на неочікувану випадковість, що різко покращить ситуацію для України) можна хіба що сподіватися. Але свої розрахунки Україна грунтує "виключно на тверезих оцінках та з огляду на гірші сценарії". 

Перспектива переговорів з Росією – останні новини

Як писав УНІАН, днями президент Ірану Ебрахім Раїсі заявив про готовність виступити посередником між Україною і Росією на переговорах. Цю заяву він зробив під час тижня Генеральної Асамблеї ООН.

Також ми розповідали, що офіційні особи Великобританії провели таємні дипломатичні переговори з ключовими представниками Кремля. Журналісти з’ясували, що періодичні таємні зустрічі відбувалися протягом останніх 18 місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: