Кузан сказав, як вплине можлива втрата Часового Яра на фронт / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Окупація Авдіївки Донецької області не спричинила серйозних проблем в архітектурі фронту, проте можлива втрата Часового Яра несе певні загрози. Таку заяву зробив військовий експерт та голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

"Авдіївка була глибоким вклиненням до Донецька. Тобто вона була незручною для нас з точки зору саме оборонного рубежу. Однак вона була чудовим плацдармом, фактично вклиненням в оборонний рубіж ворога", – наголосив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

За його словами, утримання Авдіївки для українських сил "становило проблему". Тому вирівнювання фронту по Авдіївці не спричинило проблем в самій архітектурі фронту. 

Відео дня

"Втрата Часового Яра змусить нас змінювати саму конфігурацію фронту. Тобто відходити назад для того, щоб вже вирівнювати лінію фронту по новій оборонній лінії. Тому саме з цих міркувань і потрібно утримувати Часів Яр якомога довше", – констатував Кузан.

Ситуація на фронті: важливі новини

Російські окупаційні війська зайняли села Тоненьке та Орлівка в районі Авдіївки Донецької області, повідомив аналітик видання BILD Юліан Рьопке. Тривають бої за Бердичі. 

Загалом від початку доби на фронті відбулося 45 бойових зіткнень із противником. За даними Генштабу, найбільше атак було на Новопавлівському напрямку, де ворог намагався прорвати українську оборону 15 разів. На Авдіївському напярмку українськими воїнами відбито 3 атаки, на Бахмутському 2, на Лиманському – 13. 

Вас також можуть зацікавити новини: